Kneedbaar staal
Kneedbaar staal 54 gram, lijmen van metalen en het dichten van gaten, naden, kieren
15,9824,98 Select options

Kneedbaar staal 54 gram, lijmen van metalen en het dichten van gaten, naden, kieren

15,9824,98

(11 klantbeoordelingen)

Korting per hoeveelheid

Aantal 2 -4 5 -8 9 +
Prijs 15,1823,73 14,8623,23 14,3822,48

Klanten kochten ook

Kneedbaar staal + ontvetter
Prijs:   30,93

Beschrijving

MESA Kneedbaar Staal kopen

Kneedbaar staal is hét vulmiddel voor het lijmen van metalen en het dichten van gaten, naden en kieren. De kneedbare lijmsoort is een epoxylijm dat voor verschillende reparaties inzetbaar is. Denk daarbij aan het afdichten en lijmen van allerlei staalsoorten, zoals gietijzer en blik. Ook is kneedbaar staal geschikt voor reparaties in en om het huis, schuur, auto, boot en caravan, zoals lekkende water buizen, radiatoren, water- en benzinetanks, scheuren in metaal, steen, beton, hout, keramiek, porselein en diverse kunststoffen. Kortom: dit kneedbare metaal is het ideale middel voor het dicht maken van verkeerd of uitgesleten gaten, het gladmaken van lasnaden en reparaties van scheurtjes in gegoten metalen.

Gebruiksaanwijzing van kneedbaar metaal

Allereerst dient u de te gebruiken hoeveelheid kneedbaar staal af te knippen en te kneden totdat er een gelijkmatige kleur ontstaat en het materiaal handwarm wordt. Vervolgens breng je het kneedbare staal aan. Nadat u het geknede metaal 20-30 minuten stevig hebt aangedrukt is het tijd om het te laten uitharden. Nadat het kneedbare staal twee uur is uitgehard, is het mogelijk om het staal te schuren in het kneedbare staal te boren.

Eigenschappen van kneedbaar staal

Het kneedbare staal is bestand tegen olie, benzine, allerlei chemische vloeistoffen. Zo ook tegen water. Het MESA kneedbaar staal is dus ook onder water aan te brengen. Ideaal voor gaten onder water of op vochtige plekken. Hiervoor hoeft u dus ook uw radiator niet leeg te halen.

De temperatuurbestendigheid van het kneedbare metaal ligt tussen de –100ºC tot ongeveer +150ºC , waarbij u rekening moet houden dat bij een temperatuur van boven de 150ºC het kneedbaar staal begint te vervormen. Het materiaal wordt dan geleidelijk zacht en kan licht verkleuren. Na afkoeling zal het dan meestal zijn vaste vorm weer aannemen, dus voor zeer korte piekbelastingen geen probleem. Toch adviseren wij voor hoge temperaturen vanaf  150ºC de Mesa oven uitlaatpasta. Dit product is bestendig tegen temperaturen tot 1600ºC.

Waar wordt kneedbaar staal het meest voor gebruikt

Kneedbaar staal is multifunctioneel: het is een krachtig middel dat geschikt is voor verschillende doeleinden. Kneedbaar metaal van Alleslijm.nl is geschikt voor het afdichten van alle staalsoorten en is bestand tegen olie, benzine en allerlei chemische vloeistoffen en is hittebestendig. U kunt kneedbaar staal gebruiken voor onder andere:

 • het opvullen van gaten in een waterleiding, oliecarter, motorblokken, accubakken of benzinetank;
 • het opvullen van verkeerd of te groot geboorde gaten. In o.a. hout, steen en beton. Het afdichten van radiatoren (in huis en in de auto). Kneedbaar staal van MESA hecht perfect op PE/PP (de harde soorten). Denk aan buitenspiegels v/d auto, bumpers etc;
 • het opvullen van gaten in de carrosserie van een auto, boot of caravan. U hoeft de leidingen, oliecarter, etc. niet leeg te halen;
 • het lijmen van alle soorten metalen onderling maar ook op beton, hout en kunststoffen;

U hoeft de oliecarter, radiatoren niet leeg te halen, het kneedbaar metaal van MESA is ook onderwater en op natte delen te gebruiken! Let er wel op: kneedbaar staal is niet geschikt voor polyethyleen, polypropyleen, (siliconen)rubber en P.T.F.E.

Wilt u kneedbaar staal kopen?

Heeft u interesse in het kopen van kneedbaar staal? Ga dan vandaag nog naar onze webshop om kneedbaar staal te kopen. Wanneer u vandaag bestelt voor 16.00 uur dan heeft u het product morgen al in huis! In onze webshop kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week diverse producten kopen voor al uw lijmproblemen en aanverwante klussen m.b.t. tot lijm en afdichten van materialen.

Over AllesLijm.nl

AllesLijm.nl is de eerste webwinkel (sinds 1996) die in Nederland secondelijm verkoopt. Bij ons bent u op het juiste adres voor lijm hulpmiddelen en meer. Naast kneedbaar metaal voor het afdichten van alle staalsoorten, kunt u bij ons terecht voor glaslijm, epoxylijm en industrielijm. Heeft u vragen? Dan kunt u het contactformulier invullen. Wij beantwoorden deze altijd binnen 12 uur.

Extra informatie

Gewicht 0,00000000 kg
Inhoud

115 gram, 56 gram

11 beoordelingen voor Kneedbaar staal 54 gram, lijmen van metalen en het dichten van gaten, naden, kieren

 1. Dirk v. (geverifieerde eigenaar)

  Goed te verwerken , nu nog afwachten op het resultaat, het zou een goede plensbui moeten doen, dan zie ik het

 2. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

 3. Ab Bom (geverifieerde eigenaar)

  Werkt prima

 4. Ab Bom (geverifieerde eigenaar)

  Snel geleverd. Prima service

 5. Henk Siebenlist (geverifieerde eigenaar)

 6. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

 7. Richard H. (geverifieerde eigenaar)

  Snelle levering. Product voldoet aan omschrijving

 8. Dhr. H. (geverifieerde eigenaar)

  Zeer vriendelijk en snel. Je kan rustig je vragen stellen.

 9. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Snel geleverd:)

 10. Hilbrand Jonkman (geverifieerde eigenaar)

  Goed product en prima service

 11. Mieke (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen