glaslijm speciaal
Glaslijm 35 gram geen UV licht nodig, glas, plexiglas, HR++ glas eenvoudig lijmen

Glaslijm 35 gram geen UV licht nodig, glas, plexiglas, HR++ glas eenvoudig lijmen

34,95

(2 customer reviews)

Korting per hoeveelheid

Aantal 2 -4 5 -8 9 +
Prijs 31,46 29,01 26,21

2 op voorraad

Klanten kochten ook

glaslijm speciaal + uv lampje voor glaslijm 12 led's + ontvetter
Prijs voor combikoop:   60,85

Beschrijving

Plexiglas lijm van Mesa

De plexiglas lijm van Mesa (35 gram) is speciaal ontwikkeld voor glas en plexiglas (kops op elkaar) met UV lamp voor een snelle uitharding en  waar geen UV-licht bij kan komen. Deze lijm voor plexiglas kan gebruikt worden voor het lijmen op en afdichten van glas, plexiglas, lexaan, perspex, HR+++ glas en UV-werend gecoat glas. Ook is deze lijm perfect om perspex te lijmen. De plexiglas lijm op dit materiaal wordt, onzichtbaar en volledig transparant. Deze lijm voor plexiglas hardt in 5 seconden uit indien er UV licht bij kan. Is dit niet het geval, dan hardt het in 48-72 uur* uit met exact dezelfde sterktes als “gewone” professionele glas lijmen. Plexiglas en lexaan gaan ook fantastisch samen met de plexiglas lijm van Mesa. Iedere epoxylijm kan op termijn amberkleurig of lichtgeel worden. Met speciale lijm voor plexiglas blijft het glas 100% helder, waarbij de dunne glaslijm het mooiste resultaat oplevert.

Let op: er zijn diverse soorten lijm beschikbaar voor allerlei verschillende doeleinden. Zo raden wij aan om de plexiglas lijm ‘dun’ te gebruiken voor het lijmen van grotere vlakken, om te voorkomen dat er luchtbellen ontstaan na aanbrengen van de perspex lijm. Wanneer u (plexi)glas waterdicht of kops op elkaar wilt lijmen raden wij aan om de speciale plexiglas lijm voor gecoate glas te gebruiken. Deze dikkere lijmsoort sluit beter en is speciaal bedoeld voor kleine lijmvlakken. Deze lijm vloeit niet volledig uit, waardoor deze niet voor grotere vlakken bestemd is.

Wat kan ik lijmen met perspexlijm?

De plexiglas lijm lijmt op vele diverse materialen, bijvoorbeeld glas, plexiglas, PVC, kunststoffen (behalve PE/PP/POM/PTFE, hiervoor is een andere lijm beschikbaar) R.v.S., metalen, hout rubber etc. op alle glassoorten. Uiteraard lijmt u ook alle andere glasverbindingen eenvoudig en snel. Wilt u “gewoon glas” of kristal op HR+++ of gecoat glas lijmen gebruikt u een UV lamp om het binnen 5 seconden uit te laten harden. (na de 5 seconden wel 24 uur na laten harden om de optimale sterkte te bereiken.

De perspex lijm heeft een temperatuurbestendigheid van : -40 ℃ tot +135 ℃ (kortstondig tot 200 ℃)

Samenstelling van de plexiglas lijm

 • Urethane Polymer – 30%—50%
 • Methacrylate – 20%—50%
 • Acrylate monomer 868-77-9 10%—30%
 • Photoinitiator 947-19-3 1%—5%
 • Geur: Mild

Let op met de glaslijm voor plexiglas

Let op dat u zorgt voor een goede ventilatie bij gebruik van de plexiglas lijm. Dit kunt u verzorgen door bijvoorbeeld wat ramen en deuren open te zetten tijdens het aanbrengen en tijdens het drogen van de perspex lijm. U kunt de lijm voor plexiglas 24 maanden in de koelkast bewaren, of 12 maanden op kamertemperatuur.

Gebruiksaanwijzing voor het lijmen van plexiglas

Vóór het gebruik van de plexiglas lijm dient u de te lijmen delen goed te ontvetten met pure aceton of de Mesa Ontvetter. Hiermee maakt u het te lijmen oppervlak goed schoon voor gebruik. Smeer vervolgens een deel van het te lijmen oppervlak dun in met de plexiglas lijm. Gebruik hiervoor het bijgeleverde kwastje voor het beste resultaat. Druk vervolgens de te lijmen delen goed op elkaar en klem het vast met bijvoorbeeld een sterke tape. Bij een temperatuur van 20 graden ontstaat er na 48 uur een onbreekbare verbinding . Het gelijmde deel is na deze periode 100% glashelder en transparant. Wanneer u de lijm voor plexiglas na gebruik goed ontvet zal er geen witte waas ontstaan. Let wel op: gebruik géén activator of primers etc. omdat dit de eindsterkte van de plexiglas lijm erg zal beïnvloeden.

* Met een UV lamp (na 1 minuut schijnen) is de eindsterkte bereikt na 24 uur. De eindsterkte zonder UV lamp 10 MPa is bereikt na 72 uur uitharden bij 20 ℃ en een luchtvochtigheid van +/- 65%. De maximale uitharding zal bereikt worden bij lagere temperaturen en vochtigheid na circa 7 dagen. (168 uur)

Hardheid 60 Shore.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over plexiglas lijm of een van onze andere producten? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag! Neem hier een kijkje voor onze contactgegevens.

2 reviews for Glaslijm 35 gram geen UV licht nodig, glas, plexiglas, HR++ glas eenvoudig lijmen

 1. Mirjam (geverifieerde eigenaar)

 2. W Kuppens (geverifieerde eigenaar)

  Nog niet kunnen testen
  Wel netjes op tijd geleverd
  Geeft aan geen uv licht nodig te hebben maar helpt wel bij het uitharden volgens de beschrijving
  Gaan het dit weekend zien

  • Evert Matser (winkelmanager)

   Bedankt voor uw review:
   Zonder UV licht hard de lijm uit in een Dag of 5 met uv licht in 1 a 2 seconden

Voeg een beoordeling toe