aluminium en staal lijmen

 

Aluminium lijmen de beste manier en sterkste lijm

Alumium lijmen is goed te doen mits u de goede materialen ervoor in huis heeft.
Mesaproducts verkoopt al 25 jaar en langer diverse lijmsoorten waarvan er ook een paar uitermate geschikt zijn om aluminium te lijmen.

U kunt aluminium lijmen met een epoxylijm (vloeibaar staal) het is een eenvoudig verwerkbare epoxy speciaal om alle staalsoorten te lijmen, u kunt iets uit de tube halen even goed mengen met een spateltje en da eenvoudig op staal, metaal of aluminium aanbrengen.
De uithardingstijd van vloeibaar staal is ongeveer 30 minuten, het is volledig uitgehard na 8 uur.
Het vloeibaar staal is eenvoudig te verwerken en van een erg goede kwaliteit, een professionele lijm die uitermate geschikt is om metaal en aluminium te lijmen.

Voeibaarstaal zit in een handige doseerspuit waarbij u eventueel ook mengtuiten kunt mee bestellen om nog makkerlijker aluminium of staal te lijmen.
Het vloeibare staal vult op tot ongeveer 2 millimeter en is erg geschikt om delen van aluminium en staal te lijmen als de delen zo goed als sluiten.
De materialen moeten goed vetvrij zijn en droog voordat u aluminium of metalen hiermee gaat lijmen.

Klik hier om gelijk vloeibaar staal te bekijken  https://www.alleslijm.nl/industrielijm.html/vloeibaarstaal-28-gram.html

Een andere manier om aluminium te lijmen is kneedbaar aluminium

, dit is een kneedbare epoxy die ook grote gaten of naden dicht in het aluminium, denkt u aan o.a. motorblokken, verkeerd geboorde gaten, lekkende delen in en om uw auto.
Kneedbaar aluminium is een eenvoudig verwerkbare epoxy met aluminium deeltjes voor een perfecte hechting of verlijming van uw metalen of aluminium delen.
Kneedbaar auminium kunt u verantwoord opbouwen tot +/- 10 centimeter. (dan wel in meerdere laagjes aanbrengen, de delen hoeven niet droog te zijn en kan zelfs onder water gerbuikt worden, ideaal voor o.a. scheuren in uw carter, radiator, motorblokken etc.

Kneedbaar aluminium moet wel op vetvrije onderdelen gebruikt worden.
Om het kneedbare aluminium goed te lijmen ontvet u het beste met Aceton of de MESA ontvetter.

Vloeibaar staal zowel als kneedbaar aluminium vindt u in onze webshop onder het kopje industrielijmen.

Kneedbaar aluminium bestellen? klikt u hier https://www.alleslijm.nl/industrielijm.html/kneedbaar-aluminium-58-gram-kneedbaar-aluminium-is-ideaal-voor-het-opvullen-van-uitgelubberde-gaten-in-een-motorblok-of-benzinetanks-en-voor-het-lijmen-van-aluminium-op-allerhande-materialen.html

Mocht u nog vragen hebben m.b.t. het lijmen van staal, metaal of aluminium stuurt u ons gerust een E-Mail we beantwoorden deze dezelfde dag nog, meestal binnen 2 uur.